Wild Move Harness

WILD MOVE er designet for bred funksjonalitet og dynamisk bevegelse. Selen er ergonomiske designet ut av neopren, et materiale brukt innen dykking, både i våt- og tørrdrakter. Neopren er lett, elastisk, men samtidig slitesterk materialet som er vanntett, støtdempende, varmeisolerende og oljebestandig.

Wild Move kan oppfylle mange bruksområder og vil passe utmerket til hverdagsturer, og hverdagsaktiviteter. Det er ikke en trekksele (har et litt for høyt trekkpunkt til å bli definert som trekksele), men av erfaring kan hunden uten problem trekke i den på tur, om du har en hund som ikke trekker veldig tung i kobbelet (da mener jeg tungt og hardt), eller om disse trekkøyeblikkene er nå og da og ikke konstant. Det er ikke utenkelig at selen ved feil bruk kan gir trykk på pusterøret og du får en hund som peser, som ved annet feil bruk. Lar du hunden ligget godt fremfor deg, som er meningen med en trekksele, vil ikke sidestroppene ta nok av trekket, ettersom selen ikke er designet for den type bruk. Selen vil da få mesteparten av trekkraften i ryggstolpen som igjen gjør at den trekker seg oppover i halsen og skaper problemer for hunden.

Selen ble lanser av Wild Woof august 2020, og november 2020 fikk jeg hjem min sele. Jeg bestilte to stykk størrelse M, og solgte den ene. Hva var dette for sele liksom, ingen andre hadde sånn. Var en liten Norgespremiere følte jeg, men no store greier ble det ikke. Jeg bestilte da en størrelse M med 3cm webbing. ikke så ille på en staff faktisk. Fikk ikke testet den ordentlig før på nyåret 2021, ettersom Polly fikk sitt første kull november 2020.

Hva skal jeg si… selen satt ikke bra rett og slett. Ettersom jeg bestilte en standard M, ble den for lang for Polly. Med det mener jeg at bryststolpen var for lang. Jeg brukte den en god del oppå genser, da det enda var kalt og det funket veldig bra. En vintersele til Polly ble det da. Når våren kom, og en genser ikke lenger var nødvendig, og Polly krympet ut av mammafettet og ble slank og fin igjen, ble selen lagt på hylla. Ikke tenkte jeg på den heller, helt til Balder flyttet hjem igjen. Store gutten min, han passet selen helt perfekt. Han brukte selen til det meste, da han for stor for det meste jeg hadde. Han brydde seg ikke om fargene, så lenge vi var på farten. Jeg fikk da selvsagt lyst på denne selen igjen til mine to yngste, som først måtte vokse seg til unghunder, før en sele med fast bryststolpe kunne være aktuelt.

Siste ordre som kom året 2021, da kom endelig jyplingene Kjell og Lily sine Wild Move seler. Gleden var stor. Det var bare det at jeg.. opp i alt hadde bommet litt med bestillingen til Lily, hennes viste seg å være litt lang i bryststolpen, ganske typisk. Som med Polly sin første ble hennes brukt litt og helst med genser, den var jo ikke sånn kjempe for stor.. men nok til at jeg valgte å gi den bort til en ambassadør, som kunne bruke selen og dele sin erfaring. Kjell sin passet helt perfekt, det gjør den enda ettersom den er justerbar følger selen utvikling hans mens han legger seg ut i bredden. Den sitter bra, hindrer ingen bevegelser, gir han mye frihet når vi er på tur. Han er heller ingen typisk trekkhund, som sin mor og søster.

Ikke lenge etterpå, kom Wild Woof med en oppgradering på WILD WOOF. Det er denne modellen som du får kjøpt i dag. Den har fått samme utforming i nakken som PRO-WOOF. Denne utformingen har jeg ikke prøvd enda, da det er krevende å investere i utstyr, når jeg har så mye å prøve og teste. Selen er solgt i flere eksemplarer med ny utforming, og om dette har samme effekt som hos PRO-WOOF, sitter selen bedre på.

Valg av farge

Som ved alt av ordrevarer kan du fritt designe selen din selv. Velg farge på neopren og velg farge på webbing. Finner du ikke en egnet størrelse, så kan du få tilpasset, eller skreddersydd.

WILD MOVE er designet for bred funksjonalitet og dynamisk bevegelse. Selen er i sin helhet laget av ekte gummibasert neopren, og har justerbar nakke- og bryststropper av slitesterkt polypropylen webbing og kommer standard med håndtak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...